Дан Републике Српске, 9. јануар обиљежен је данас у Костајници полагањем вијенаца на споменик погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату и свечаним пријемима код начелника општине Драге Бундала и предсједника скупштине општине Николе Јањетовића.

 

Начелник је током пријема за успјешну алетичарку Софију Вушовић рекао Радију Костајница да Република Српска није упитна.

''Данас обиљежавамо дан када је, захваљујући настанку Српске, очуван српски народ на овим просторима. Република Српска није упитна ни у ком погледу, а оно што морамо чинити у будућности јесте да економски јачамо наш народ јер на тај начин чувамо и нашу Републику Српску'', рекао је Бундало.

Софија, која је од својих успјеха издвојила маратоне у Љубљани и Загребу, захвалила је начелнику на указаном повјерењу и награди и свим грађанима честитала Дан Републике, обећавши да ће неки од слиједећих маратона посветити Републици Српској.

Предсједник скупштине општине код кога је уприличен пријем за представнике борачких категорија, одборнике и представнике политичког живота рекао је да Костајница и цијела Република Српска данас обиљежавају датум од великог историјског значаја за српски народ. 

''Дан Републике Српске обиљежили смо изражавајући захвалност онима који су своје животе уградили у темеље Српске. Због њих и свих оних који су учествовали у њеном стварању, наша је обавеза и дужност чувати Републику Српску'', рекао је Јањетовић.