Godina na izmaku bila je teška, ali uspješna za opštinu Kostajnica, ocijenio je danas načelnik opštine Drago Bundalo na novogodišnjem i božićnom prijemu upriličenom za predstavnike privrednog, političkog, kulturnog i sportskog života i predstavnike vjerskih zajednica.

 

''Ova godina je bila teška, uslovi u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini su bili veoma teški, međutim kada je Kostajnica u pitanju, 2017. godina bila je uspješna. Naša opština je ostvarila vidan napredak u svim segmentima. Mi smo, kao opština, imali niz infrastrukturnih zahvata i investicija i ja se nadam da će se ovaj trend razvoja opštine nastaviti i iduće godine'', rekao je Bundalo.

Govoreći o planovima za 2018. godinu, načelnik je izdvojio nekoliko projekata.

''Često pričamo o MEG projektu kao važnom kapitalnom projektu vrijednosti 400 000 KM, za razvoj infrastrukture imamo realizaciju projekta vrijednosti 50 000 evra doniranih od vlade Srbije kao i najavu još 50 000 evra, takođe od vlade Srbije, za izgradnju trotoara u centru grada'', kaže Bundalo. 

Načelnik je rekao da je kraj godine vrijeme sumiranja rezultata, te je prokomentarisao i budžet i finansije u opštini Kostajnica.

''Stanje finansija u Srpskoj je teško, Republika Srpska je opterećena otplatom kredita i dugova, tako da se opštinama doznačavaju manja sredstva nego što bi trebalo u nekim normalnim okolnostima. Većina lokalnih zajednica, osim gradova koji imaju veliki broj stanovnika i značajna sredstva od PDV-a, su u velikim problemima. Kod nas stanje nije idealno, mogu slobodno reći da je teško, ali je bolje nego u okruženju'', naglasio je Bundalo. 

Čestitajući novu godinu, načelnik je svim građanima poželio mnogo zdravlja, prosperiteta i poslovnog i privatnog uspjeha.