Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo potpisali su danas sporazum, kojim je preciziran način korištenja 50 000 evra koje je Vlada Srbije donirala ovoj lokalnoj zajednici.

 

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo izjavio je Radiju Kostajnica da će sredstva biti utrošena za modernizaciju infrastrukture na području opštine.

''Za nas se radi o značajnim sredstvima koja će omogućiti da se izvrši asfaltiranje gradske ulice Partizanski put i lokalng puta u naselju Grdanovac, dok će od ovih sredstava biti izgrađena i javna rasvjeta u naselju Briševci'' – kazao je Bundalo.

On je istakao da ova lokalna zajednica ima svu potrebnu dokumentaciju i da će sredstva od Vlade Srbije u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srpske biti namjenski utrošena.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija ocijenio je da je opština Kostajnica spremna za realizaciju projekata utroška sredstava od Vlade Srbije.

''Kostajnica je jedna od opština koja je izabrala više projekata i mi očekujemo da će oni brzo završiti proceduru, jer su sredstva već operativna'' – naveo je Tegeltija.

On je rekao da je na sastanku sa rukovodstvom opštine Kostajnica razgovarano i o izradi budžeta opštine za 2018. godinu te o štetama koje je ova opština pretrpjela tokom poplava 2014. godine.

''Razmotrićemo još jednom na Fondu solidarnosti zahtjev opštine Kostajnica vezano za naknadu štete privrednim subjektima koji su pretrpjeli štetu u ovim poplavama. Mislim da možemo na neki način naći mogućnosti da pomognemo privrednim subjektima opštine Kostajnica'' – rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima donatorska sredstva Vlade Srbije u iznosu od 5,5 miliona evra biće raspoređeno tako što će milion evra biti izdvojeno za pet opština u Federaciji BiH sa većinski srpskim stanovništvom, dok će ostatak biti utrošen u 16 opština u Republici Srpskoj.