Opštine regije Prijedor zatražile su od Vlade Republike Srpske i resornog Ministarstva da obezbijede striktnu primjenu člana 84. Zakona o šumama da van granica regije Prijedor ne ide više od 10 odsto bilo kojih šumskih drvnih sortimenata.

Zaključeno je to na jučerašnjem sastanku koji je organizovao gradonačelnik Milenko Đaković, a prisustvovali su načelnici opština Kostajnica Drago Bundalo, Novi Grad Miroslav Drljača, Krupe na Uni Mladen Kljajić, Oštre Luke Dragan Stanar i zamjenik načelnika Kozarske Dubice Mile Zlojutro.

U zaključcima usvojenim na sastanku u Prijedoru traži se od Vlade Republike Srpske da obezbijedi prioritetno snabdijevanje preduzeća od strateškog interesa za regiju Prijedor i to „Toplane“ a.d. Prijedor i „Mlijekoprodukta“ iz Kozarske Dubice.

„Tražimo od Vlade Republike Srpske da obezbijedi prioritetno snabdijevanje ogrjevnim drvetom grada Prijedora i pet opština, domova zdravlja, osnovnih i područnih škola sa preko stotinu ovakvih objekata na regiji, srednjih škola, dječjih vrtića, policijskih stanica, vatrogasnih društava i drugih ustanova, porodica poginulih boraca, udruženja RVI, udruženja penzionera, lokalnih preduzeća i ostalog mnogobrojnog stanovništva regije Prijedor“ zaključeno je na  sastanku.

Ukoliko se ne ispoštuju predloženi zaključci, drvoprerađivači su najavili blokadu puteva i ulica sa ciljem da spriječe odvoz drvnih sortimenata sa prijedorske regije.