Javna predškolska ustanova Klub za djecu “Kestenko” danas je obilježila deset godina postojanja i ispratila 31 predškolca.

Direktor vrtića Dragana Dejanović rekla je Radiju Kostajnica da je kroz ovu ustanovu za deset godina prošlo oko 350 djece.

“2013. godine imali smo jednu vaspitnu grupu sa dvadesetak polaznika, a danas imamo tri vaspitne i jednu predškolsku grupu, odnosno oko stotinu mališana koji borave u ‘Kestenku’”, navela je Dejanovićeva.

Ona je dodala da je objekat vrtića obnovljen 2013. godine, ali je naknadno nadograđivan.

“Proširivali smo kapacitete, ulagali smo, ograđivali dvorište, dobili smo 2018. godine igraonicu od tadašnje predsjednice Republike Srpske /Željke Cvijanović/, tako da svake godine imamo nešto novo”, kazala je Dejanovićeva.

Ona je istakla da je u planu širenje kapaciteta vrtića, te da se traže mogućnosti za ostvarenje ovog cilja.

Načelnik opštine Nikola Janjetović rekao je da je pomoć opštine kostajničkom vrtiću dio pronatalitetne politike lokalne uprave, dodajući da će u budućnosti ova predškolska ustanova biti dodatno unapređena.

On je naveo da boravak djece u vrtiću roditelji plaćaju 100 KM, a ostatak, odnosno 180 KM po djetetu plaća opština Kostajnica.

“Kestenko” je jubilej proslavio prikladnom priredbom u dvorištu vrtića.

Predškolsko vaspitanje u Kostajnici je organizovano u objektu izgrađenom 1979. godine. Vrtić se tada zvao „25. maj, Bosanski Novi“. U ratnim godinama vrtić je prestao sa radom, da bi ponovo počeo raditi 2013. godine kao Javna predškolska ustanova Klub za djecu „Kestenko“.