Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović organizovao je danas prijem za 60 učenika Srednjoškolskog centra Kostajnica i Osnovne škole “Petar Mećava”.

Prijemu je prisustvovalo 60 učenika srednje i osnovne škole koji su učestvovali na raznim takmičenjima, a novčanom nagradom nagrađeno je njih 30 koji su osvojili neko od prva tri mjesta na regionalnim i republičkim takmičenjima.

Nagrađena je Elena Radojčić, učenica Srednjoškolskog centra Kostajnica, dobitnica prve nagrade za likovni rad “Volim Srbiju” na takmičenju povodom Dana državnosti Srbije

Novčanu nagradu dobio je i košarkaški tim Srednjoškolskog centra Kostajnica koji je osvojio 3. mjesto na Malim olimpijskim igrama na republičkom nivou, u sastavu Ivana Lukić, Sara Japranin, Saška Kučina, Lea Basrak, Diana Drljača, Maša Vidmar, Sara Marinković, Milkica Palija i Tijana Stojaković.

Načelnik je uručio nagradu i timu Srednjoškolskog centra Kostajnica koji je osvojio 1. mjesto na regionalnom takmičenju u pružanju prve pomoći, u sastavu Anđela Jovanić, Ivana Lukić, Elena Radojčić, Zorana Đurčić, Sofija Stijak, Maša Vidmar, Valentina Sekulić, Nataša Glušica, Mario Midžić i Sara Vukojević.

Nagrađen je i tim Osnovne škole “Petar Mećava” koji je osvojio 1. mjesto na na regionalnom takmičenju u pružanju prve pomoći, u sastavu Katarina Borisavljević, Slađana Kukrika, Sara Stojaković, Tamara Vasić, Maja Palija, Andrea Mustić, Ella Bobaj, Ana Suzić, Maja Pepić i Jovana Aleksić.

“Ova djeca su naši najbolji ambasadori, svaki njihov uspjeh je i uspjeh naše lokalne zajednice i ja im čestitam na ostvarenim rezultatima uz želju da nastave da se trude i rade i na taj način promovišu sebe i opštinu Kostajnica”, rekao je Janjetović Radiju Kostajnica.

On je istakao da opština iz budžeta izdvaja sredstva sa ciljem podrške i podsticaja mladim ljudima.

“Za sportske klubove ove godine izdvojeno je 35.000 KM, stipendiramo sportiste srednje škole i snosimo troškove prevoza osnovaca za odlazak na regionalna i republička takmičenja”, naveo je Janjetović.

Prema njegovim riječima, opština finansira troškove prevoza učenika osnovne škole i subvencionira troškove prevoza srednjoškolaca, a od prošle godine finansira i nabavku knjiga za sve đake kostajničke osnovne škole.

Saška Kučina i Valentina Sekulić iz Srednjoškolskog centra Kostajnica kažu da su postignuti rezultati značajni, s obzirom da je Kostajnica mala lokalna zajednica i dodaju da su današnje nagrade podsticaj da iduće godine ostvare još bolje rezultate.