Opština Kostajnica i Hram svete Trojice proslaviće idućeg vikenda krsnu slavu Silazak Svetog duha na apostole-Duhove.

Programom obilježavanja za srijedu, 31. maj predviđen je prijem kod načelnika opštine za nosioce Vukove diplome Srednjoškolskog centra u 10.00 časova, a u četvrtak, 1. juna biće organizovan prijem za učenike koji su osvajali nagrade na takmičenjima, takođe u 10.00 časova.

U petak 2. juna biće obilježeno 10 godina postojanja i rada Javne predškolske ustanove Klub za djecu “Kestenko”. Program obilježavanja jubileja planiran je od 9.30 časova u prostorijama “Kestenka”.

Istog dana od 18.00 časova biće igrana predstava za djecu “Zmaj, dama i ostala banda”, a od 20.00 časova pretpemijera predstave “Ogledala”. Obje predstave igraju glumci Dramske scene SPKD Prnjavor u velikoj sali Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević”.

U subotu, 3. juna od 18.00 časova predviđen je turnir u malom fudbalu na igralištu kod osnovne škole, a prijave ekipa su do 17.00 časova.

Za nedjelju, 4. juna u 18.00 časova na igralištu osnovne škole planiran je nastup kulturno umjetničkih društava “Duhovske vesele igre”, a koncert Amadeus benda biće održan u 21.30 časova u centru grada.

U ponedjeljak 5. juna u 10.00 časova biće služena Sveta liturgija u Hramu Svete Trojice, u 12.00 časova je polaganje vijenaca na spomen obilježja u gradskom parku i od 18.00 časova finale turnira u malom fudbalu.