Planom upisa u Srednjoškolski centar Kostajnica predviđeno je da se iduće godine u ovoj obrazovnoj ustanovi učenici školuju za zanimanja tehničar računarstva i zubno-stomatološki tehničar.

Plan je prošle sedmice usvojila Skupština opštine Kostajnica, a predviđen je upis ukupno 32 učenika, odnosno po 16 za svako zanimanje.

Plan upisa sačinjen je na osnovu mišljenja jedinice lokalne samouprave, Zavoda za zapošljavanje, Privredne komore, Zanatske komore, Unije udruženja poslodavaca i ostalih društvenih partnera, te na osnovu rezultata anketiranja učenika devetog razreda Osnovne škole “Petar Mećava” i njihovih roditelja.

Anketa je pokazala da je devet učenika zainteresovano za zanimanje tehničar računarstva, sedam za zanimanje zubno-stomatološki tehničar i tri učenika za gimnazijsko obrazovanje.

Po dva učenika zainteresovana su za zanimanja farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar, tehničar mehatronike, frizer i kozmetičar, dok je po jedan učenik izrazio želju da se školuje za zanimanja električar-elektroinstalater i varilac.