Obilne padavine uzrokovale su izlijevanje potoka Strigova u Mrakodolu i potoka Bubnjarica kod objekta Kluba za djecu “Kestenko”, dok je potok Tavija u donjem toku u svom koritu. Rijeka Una raste 15 do 20 centimetara na sat. Štab prati situaciju na terenu.

Prema informacijama Civilne zaštite Republike Srpske, manje problem pravi potok Bubnjarica, zbog čega će se izvršiti dodatno čišćenje korita potoka kako bi se pojačao protok vode.

Iz Civilne zaštite Srpske navode i da su u Ulici Vase Pelagića otvoreni i očišćeni šahtovi, nakon čega je omogućen odliv vode sa ulice.

Dodaju da za sada nema ozbiljnije ugroženosti stanovništva.

Prema informacijama iz opštinske službe za odnose sa javnošću, nijedan objekat nije poplavljen.

“Došlo je do izlijevanja potoka Strigova u Mrakodolu i potoka Bubnjarica kod objekta Kluba za djecu “Kestenko. Takođe, šahtovi nisu mogli da prime veliku količinu padavina pa je voda izbijala na ulice. Potok Tavija je za sada u svom koritu u donjem dijelu, ali je izlio u Palijinom jarku. Izlili su i manji vodotoci u selu Petrinja”, rečeno je Radiju Kostajnica u opštinskoj službi za odnose sa javnošću.

Dodaju da je Rijeka Una u svom koritu, ali da u posljednjih nekoliko sati raste 15 do 20 centimetara na sat.

Navode i da iz preduzeća Prijedor putevi treba da stigne mašina koja će pročistiti kanale uz magistralni i regionalni put koji je u njihovoj nadležnosti.

Štab za vanredne situacije opštine Kostajnica prati situaciju na terenu.