Skupština Javnog preduzeća Radio Kostajnica danas je razmatrala situaciju u preduzeću nastalu nakon pravosnažne presude Okružnog suda u Prijedoru.

Javno preduzeće “Radio Kostajnica” je, kao tužena strana, izgubilo sudski spor protiv tužiteljice S.Č., a u pozivu za dobrovoljno izvršenje presude potražuje se isplata tužiteljici u iznosu od 40.092,50 KM, uz 7,28 KM kamate dnevno do momenta isplate.

Predsjednik Skupštine opštine Kostajnica, u svojstvu predsjednika skupštine preduzeća, Miloš Šteković rekao je Radiju Kostajnica da bi izvršenjem ove presude bilo dovedeno u pitanje funkcionisanje preduzeća.

“Imajući u vidu raspravu koju smo danas vodili, donijeli smo određene zaključke da se u vansudskom postupku pokuša sa tužiteljicom postići dogovor i na taj način obezbijedi dalje nesmetano funkcionisanje Radija Kostajnica i izbjegavanje stečajnog postupka, koji bi u krajnjem slučaju bio neminovan. Ja se nadam da će komisija koju smo danas imenovali iznaći rješenje i da će obje strane, cijeneći činjenice i materijalno-finansijsko stanje, iznaći rješenje u obostranom interesu”, naveo je Šteković.

Načelnik opštine Nikola Janjetović istakao je da je presuda izazvala mogućnost da Radio Kostajnica ode u stečaj.

“Riječ je o presudi koja prevazilazi mogućnosti radija da to iznese samostalno. Opština je spremna da učestvuje jednim dijelom, međutim i taj jedan dio će i dalje napraviti velike probleme u funkcionisanju i nisam siguran da će radio i uz pomoć opštine uspjeti iznijeti takav problem i da će stečaj biti neminovan”, naveo je Janjetović.

On je dodao da je zato danas sazvana sjednica skupštine preduzeća i formirana komisija da pregovara sa stranom koja je dobila presudu, te da se vidi da li je moguće naći nekakvo rješenje.

“Istu situaciju smo imali i sa Komunalnim preduzećem, riječ je bila o većem iznosu, ali smo uspjeli kroz pregovore obezbijediti da se određeni ustupci naprave i sa jedne i sa druge strane da bi se moglo obezbijediti normalno funkcionisanje. Nadam se da ćemo to uspjeti i sa radiom, a ako ne uspiju ti pregovori, mislim da će stečaj biti neminovan”, zaključio je načelnik.

Snimak 1. tematske sjednice Skupštine Javnog preduzeća Radio Kostajnica možete poslušati danas od 14.00 časova u programu Radija Kostajnica i na www.radiokostajnica.com