Odbornici Skupštine opštine Kostajnica usvojili su danas rebalans budžeta za 2022. godinu.

Rebalans budžeta je usvojen u iznosu od 3.647.500 KM što je za 23 odsto više u odnosu na prvobitni budžet planiran u iznosu od 2.960.000 KM.

Odbornici su usvojili i Izvještaj o provedenoj finansijskoj reviziji opštine Kostajnica za 2021. godinu, kao i Plan aktivnosti za otklanjanje nepravilnosti po izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske koja je nakon finansijske revizije dala mišljenje sa rezervom.

Usvojena je odluka o utvrđivanju statusa udruženja od opšteg interesa za opštinu Kostajnica kojom su ovaj status dobili opštinska boračka organizacija, udruženje penzionera, DVD Kostajnica, opštinska organizacija Crvenog krsta i KUD “Potkozarje”.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i Odluku o sufinansiranju troškova prevoza učenika Osnovne škole „Petar Mećava“ koji putuju sa udaljenosti veće od 4 kilometra, koji pohađaju nastavu u centralnoj školi zbog neuslovnosti objekta područne škole i učenicima čiji će roditelji koristiti vlastiti prevoz jer nema organizovane autobuske linije, a putuju sa udaljenosti veće od 4 kilometra.

U ovoj odluci se navodi da će dio troškova prevoza osnovaca sufinansirati Ministarstvo prosvjete i kulture, dok će preostali iznos troškova prevoza finansirati opština Kostajnica.

Usvojena je i Odluka o sufinansiranju troškova prevozniku za liniju Kozarska Dubica – Kostajnica – Kozarska Dubica u svrhu omogućavanja prevoza učenika i profesora u Srednjoškolski centar Kostajnica. Odlukom se odobrava isplata prevozniku u iznosu od maksimalno 5.000 KM mjesečno za školsku 2022/23 godinu.

Snimak sjednice možete poslušati sutra od 13.00 časova u programu Radija Kostajnica na 101,6 MHz ili na www.radiokostajnica.com.