Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je Radiju Kostajnica da je juče počela sanacija ulice Partizanski put.

Načelnik je rekao da je ovo još jedna od ulica koje su bile u lošem stanju, a koje su sanirane u toku ove godine.

On je napomenuo da je zahvaljući racionalnom upravljanju budžetom i podršci Vlade Republike Srpske u proteklih godinu dana u intrastruktru uloženo više od 500.000 KM.

„Sanirano je i asfaltirano preko 1.500 metara gradskih ulica, i to Ulica Vuka Karadžića, kao i dijelovi ulica Baljska, Partizanski put, 2. maja, ŽFT,  Vase Pelagića, Branka Ćopića, Laze Štekovića, Žarka Zgonjanina, Bubnjarica i Vojvode Mišića“, naveo je Janjetović.

On je dodao da je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Ranka Šipke, 2. maja sa priključnim ulicama, Ustaničkoj ulici i dijelu Ulice Petra Pecije.

Janjetović je podsjetio da su sanirane udarne rupe na lokalnom putu kroz selo Petrinja i uređen nekategorisani put Kamenik prema groblju u ovom selu.

Prema njegovim riječima, rekonstruisana je vanjska rasvjeta, a redovno se čisti potok Tavija i održavaju odvodni kanali.

Janjetović je naveo i da su počele aktivnosti sa ciljem uređenja izletišta „Zastava“.

„I u narednom periodu, u skladu sa planom i u okviru finansijskih mogućnosti, nastavićemo sa radovima na saniranju i rekonstrukciji ulica i puteva koji su u lošem stanju, kao i sa drugim infrastrukturnim aktivnostima“, istakao je Janjetović.