U Kostajnici će sutra, polaganjem vijenaca, biti obilježen Dan odbrane zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije.

Vijence će na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u 9.30 časova položiti delegacije načelnika opštine, Skupštine opštine i Boračke organizacije, a pozivaju se i građani da prisustvuju obilježavanju 27. godišnjice hrvatske agresije na zapadnokrajiške opštine.

18. septembra 1995. godine hrvatska vojska izvršila je agresiju na Republiku Srpsku i BiH tako što je nakon višečasovne artiljerijske pripreme prešla rijeku Unu u Novom Gradu i Kozarskoj Dubici.

U Kostajnici, koju je branila borbena grupa Balj pod komandom Dušana Đenadije, napad je bio neuspješan i hrvatski vojnici nisu uspjeli ući na teritoriju opštine, čime su spriječeni veći civilni gubici.

U granatiranju su poginula tri lica, dok su dva lica iz naše opštine poginula u Novom Gradu. Pričinjena je šteta u iznosu od 40 miliona KM.

Centralna manifestacija Dana odbrane zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije biće sutra održana u Kozarskoj Dubici.