Delegacija italijanske humanitarne organizacije “Love” i načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović presjecanjem vrpce danas su zvanično otvorili računarski kabinet u Srednjoškolskom centru Kostajnica.

Fabio Frančeskini rekao je novinarima da je ova organizacija donirala 3.000 evra za opremanje informatičkog kabineta sa 13 laptopa.

On je dodao da su za rekonstrukciju fiskulturne dvorane, koja je značajno oštećena u zemljotresu, obezbijedili 40.000 KM, a radovi bi trebalo da počnu do kraja godine.

Frančeskini je naveo da je organizacija “Love” osnovana u Italiji 2011. godine i okuplja prijatelje koji su život posvetili izgradnji prijateljstava širom Evrope i svoju mogućnost da pomognu smatraju obavezom.

Profesor informatike Vladimir Stojaković rekao je da se učenici sve četiri generacije, odnosno školske godine obrazuju za neki od informatičkih smjerova.

“Ovo će nam u velikoj mjeri pomoći za budući nastavni proces jer smo do sada imali samo jedan kabinet koji je bio slabije opremljen, a sad ćemo uz ovaj kabinet kvalitetnije organizovati nastavu”, kazao je Stojaković.

Načelnik opštine Nikola Janjetović istakao je da je ova pomoć dobro došla, jer šteta nastala u zemljotresu na ovom objektu neće u potpunosti moći biti sanirana sredstvima koja su predviđena za sanaciju.