Srednjoškolskom centru Kostajnica odobrena su donatorska sredstva za sanaciju fiskulturne dvorane, koja je značajno oštećena zemljotresu, potvrdila je Radiju Kostajnica direktor škole Jelena Jaćimović Janjetović.

“Sredstva je obezbijedila humanitarna organizacija ‘LOVE’ iz Italije, a danas smo dobili zvaničnu potvrdu da su sredstva odobrena za sanaciju većine, ako ne i svih oštećenja“, rekla je Jaćimović Janjetović.

Ona je podsjetila da je srednjoškolska fiskulturna sala značajno oštećena u zemljotresu krajem 2020. godine, a šteta je, prije poskupljenja, procijenjena na više od 40.000 KM.

“Od tada je sala neuslovna, ali zahvaljujući našim prijateljima iz Italije, učenici naše škole će poslije gotovo dvije godine ponovo moći realizovati nastavu fizičkog vaspitanja u dvorani, na čemu smo neizmjerno zahvalni”, istakla je Jaćimović Janjetović.

Prema njenim riječima, sanacija bi trebalo da počne čim sredstva budu operativna, a završetak radova se očekuje do kraja godine.

Ona je napomenula da je ova humanitarna organizacija početkom ove godine u kostajničkoj srednjoj školi u potpunosti opremila jedan računarski kabinet.