Opštinu Kostajnica danas je posjetio potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić koji se sastao sa načelnikom opštine Nikolom Janjetovićem.

Janjetović je Šulića upoznao sa aktivnostima koje realizuje opština Kostajnica.

“U prvom redu je to sanacija posljedica zemljotresa u okviru koje je opština do sada građanima doznačila preko milion konvertibilnih maraka za sanaciju stambenih jedinica. U saradnji sa švajcarskim Karitasom gradi se šest kuća za lica čije su kuće uništene u zemljotresu, a u toku je drugi javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava za dodjelu finansijske pomoći za sanaciju materijalne štete nastale na stambenim, stambeno –poslovnim i poslovnim objektima”, naveo je Pašić.

On je dodao da je načelnik Šulića informisao i da će opština ove godine za učenike osnovne škole nabaviti udžbenike, te da u potpunosti plaća troškove prevoza za sve učenike osnovne škole, dok su svim studentima stipendije isplaćene odjednom.

“Načelnik je upoznao potpredsjednika Narodne skupštine sa činjenicom da je u cilju podrške demografskoj politici opština povećala iznose naknade za rođenje djeteta, te da za prvo djete isplaćuje 300 KM, za drugo 500 KM, za treće 1000 KM, četvrto 1500 KM, a za peto i svako slijedeće 2000 KM”, kazao je Pašić.

Pašić je dodao da je načelnik na sastanku ocijenio da je godina i po protekla u sanaciji posljedica zemljotresa, al ii da je opština Kostajnica realizovala i nekoliko infrastrukturnih projekata, a zahvaljujući pomoći Vlade Srbije je izmirila i sve obaveze iz prethodnog perioda koje su opterećivale redovno poslovanje i funkcionisanje lokalne zajednice.