Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović obišao je danas ribarsku kuću gdje je razgovarao sa predstavnicima Sportskog ribolovnog udruženja “Mrena”.

“Upoznali smo načelnika sa brojem članova i problemima koji su ponajviše finansijske prirode, jer se udruženje uglavnom finansira iz članarina”, rekao je Radiju Kostajnica predsjednik skupštine udruženja Slobodan Zec.

On je dodao da je prošle godine ribolovno udruženje iz opštinskog budžeta dobilo 2.000 KM i da su ta sredstva utrošena za uređenje krova ribarske kuće.

“Načelnika smo upoznali sa namjenskim trošenjem ovih sredstava, kao i sa izvršenom akcijom poribljavanja rijeke Une”, kazao je Zec.

Prema njegovim riječima, “Mrena” je i ove godine aplicirala za budžetska sredstva, a tražena je finansijska podrška opštine za opremanje ribočuvarske službe, poribljavanje i nastavak uređenja ribarskog objekta.

On je dodao da je Janjetović tokom sastanka istakao da je u planu uređenje gradske plaže “Plandište” i postavljanje rasvjete, dok su ribari iznijeli prijedlog da se betonira prostor ispod objekta i postave stolovi i klupe.