Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je Radiju Kostajnica da su sredstva u iznosu od 3.000 KM već prebačena na račun opštine LJubinje koju je u petak pogodio snažan zemljotres.

On je danas posjetio Ljubinje gdje se sastao sa načelnikom ove lokalne zajednice Stevom Drapićem.

“Ljubinje se trenutno nalazi u istoj situaciji u kojoj se nalazila i Kostajnica. Ponudili smo skromnu pomoć, onoliko koliko smo mi mogli da odvojimou trenucima u kojima se nalazimo. Prenijeli smo načelniku neka naša iskustva, problematiku, potrudili smo se da pomognemo u njegovoj nevolji i da olakšamo ono što će on imati u narednom periodu”, rekao je načelnik.

On je istakao da je naš budžet skroman i da smo mi opština koja je bila pogođena zemljotresom, ali isto tako opština koja apsolutno razumije šta znači saosjećanje i kada ljudi pomognu.

Prema njegovim riječima, u Ljubinju je trenutno mirno.

“Obišli smo zgradu opštine koja je, kao i kod nas u Kostajnici, objekat koji je građen za vrijeme Austro-Ugarske i otprilike su ista oštećenja kao kod nas. Jedina banka u ovoj lokalnoj zajednici je privremeno zatvorena zbog oštećenja objekta u zemljotresu”, kazao je Janjetović.

On je dodao da je u Ljubinju u toku formiranje komisija koje će izaći na teren da izvrše procjenu štete.