Odbornici Skupštine opštine Kostajnica sutra će na 14. redovnoj sjednici razmatrati Nacrt Statuta opštine i Nacrt Strategije razvoja socijalnog stanovanja za period 2022-2028. godine.

 

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje Izvještaja o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za 2021. godinu, Informacija o stanju javne bezbjednosti na području opštine za 2021. godinu i Izvještaj o utrošku sredstava dobijenih od naknade za eksploataciju šumskih sortimenata u prošloj godini.

Pred odbornicima će se naći i Prijedlog Programa rada i Finansijskog plana Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja Kostajnica“ za 2022. godinu, Prijedlog Plana i programa rada Javne ustanove Centar za socijalni rad Kostajnica od 2022. do 2024. godine i Prijedlog Plana sjetve za 2022. godinu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o načinu odabira projekata organizacija civilnog društva koji se finansiraju iz opštinskog budžeta, Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za utvrđivanje statusa udruženja od interesa za opštinu Kostajnica, te Prijedlog Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa i projekata kojima se zadovoljavaju opšti interesi u oblasti sporta u opštini Kostajnica.

Sjednica Skupštine opštine biće održana u skupštinskoj sali sa početkom u 10.00 časova.