U opštini Kostajnica trenutno je aktivno devet slučajeva virusa korona, a pet lica se nalazi u izolaciji, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

Prema njegovim riječima, lica koja su pozitivna na virus korona su na kućnom liječenju.

„Opštinski štab za vanredne situacije je danas razmatrao epidemiološku situaciju na području opštine Kostajnica i konstatovao da je potrebno pojačati proces vakcinacije, pa ovim putem poziva građane da se vakcinišu, kako bismo izbjegli neželjene situacije u narednom periodu jer je vakcinacija jedino rješenje za borbu protiv ove opake bolesti“, istakao je Pašić.

On je dodao da je od početka pandemije u Kostajnici ukupno testirano 477 lica, a kod 234 je potvrđeno  prisustvo virusa korona.

Oporavilo se 212 osoba, a preminulo je 13.

Pašić je rekao da je opštinski štab konstatovao da se mjere Republičkog i opštinskog štaba poštuju i da za sada nema potrebe za donošnjem restriktivnijih mjera.

„Štab apeluje na građane da poštuju sve propisane higijensko-epidemiloške mjere i mjere socijalne distance. Sve dozvoljene aktivnosti sprovode se uz punu odgovornost organizatora za strogo sprovođenje mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske“, kazao je Pašić.

Opštinske inspekcije i komunalna policija vrše redovne kontrole poštovanja mjera i do sada nisu evidentirali kršenje propisanih mjera.