Auto-moto savez RS i Auto moto društva Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske od 01. do 26. novembra 2021. godine realizovaće tradicionalnu aktivnost preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima, saopšteno je iz Auto-moto društva Kostajnica.

U saopštenju se ističe da aktivnost nosi naziv „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“, te da je njen cilj povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

“Aktivnost „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“ sprovodiće i Auto-moto društvo Kostajnica u saradnji sa pripadnicma saobraćajne patrole iz Policijske stanice Kostajnica”, navodi se u saopštenju.

Preventivna kontrola ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima na području naše opštine realizovaće se u utorak, 2. novembra, u gornjem dijelu gradu, od 13.00 do 15.00 časova.