U Kostajnici je danas 31 lice potpisalo ugovor o dodjeli prioritetne novčane pomoći za sanciju štete nastale u zemljotresu.

„Sa današnjim ugovorima, ukupno je potpisano 85 ugovora u vrijednosti od 236.843 KM“, rekao je Radiju Kostajnica načelnik opštine Nikola Janjetović.

On je podsjetio da je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na prioritetnu novčanu pomoć za sanaciju materijalne štete na stambenim, stambeno-poslovnim i poslovnim objektima izazvane zemljotresom otvoren do 4. oktobra ove godine do 15.00 časova i pozvao sve građane da se prijave.

Ugovor je danas potpisao i Rade Nožinić iz Kostajnice, za čiji objekat je komisija utvrdila da je oštećen prvim stepenom oštećenja.

„Želim se zahvaliti opštini Kostajnica i donatorima na pomoći u sanaciji štete koja će nam omogućiti normalan život i obezbijediti da svoje domove vratimo u prvobitno stanje“, kazao je Nožinić.

Sve informacije o prijavi na javni poziv građani mogu dobiti u šalter sali opštinske uprave Kostajnica, kontakt osobe su Haseda Suljanović i Slavka Vujasin, a kontakt telefon je 052/663-113/139, lokal 24.