Odjeljenje za opštu upravu opštinske uprave Kostajnica saopštilo je danas da će od 01. avgusta 2021. godine započeti sa redovnom kontrolom parkirališta na kojima se vrši naplata parkinga.

 

U saopštenju se navodi da su javni prostori za parkiranje motornih vozila na teritoriji opštine Kostajnice sljedeći:

- Trg Kralja Petra Prvog Oslobodioca sa lijeve strane saobraćajnice, prema graničnom prelazu, ulicom Mladena Stojanovića, od trga sa lijeve i desne strane do kafe bara „Grand“, nadalje sa desne strane kolovoza do raskršća sa Svetosvskom ulicom;

- Prostor iza i pored zgrade opštine Kostajnica u Svetosavskoj 11, kao i javna površina između zgrada 13. i 15. u Svetosavskoj ulici;

- Prostor iza trafostanice u Ulici Mladena Stojanovića do privođenja namjeni zemljišta;

- Prostor Nove ulice, pored Auto servisa „KING“, do privođenja namjeni zemljišta;

- Ulica Petra Pecije;

- Ustanička ulica;

- Ulica Mirze Delibašića

“Naplata parkiranja na parkiralištima vrši se radnim danom od 07.00 do 17.00 časova i subotom od 7.00 do 15.00 časova”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da cijena parkiranja na javnim prostorima iznosi 0,50 KM po satu, dok je cijena cjelodnevne karte za parkiranje 3,00 KM.

“Cijena mjesečne parking karte je 20,00 KM, godišnje parking karte sa rezervacijom 200,00 KM, a cijena povlaštene stanarske karte za stanare zgrada iznosi 10,00 KM mjesečno”, zaključuje se u saopštenju.