U Kostajnici je prošle sedmice evidentirano pet slučajeva virusa korona, dok je sedmicu ranije bilo sedam pozitivnih lica, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić nakon jutrošnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

„Štab je konstatovao da nema povećanja broja zaraženih što epidemiološku situaciju u Kostajnici čini stabilnom. Trenutno imamo šest aktivnih slučajeva virusa korona“, rekao je Pašić.

Dodao je da povoljnu situaciju treba nastojati zadržati poštovanjem propisanih mjera, odnosno nošenjem zaštitnih maski, pojačanom higijenom i dezinfekcijom, te pridržavanjem preporuke da se okupljanja svedu na najmanju moguću mjeru.

Prema njegovim riječima, u petak su dezinfikovane školske prostorije i nastava za sve učenike Osnovne škole „Petar Mećava“ od danas se odvija u školskim klupama, dok je za učenike Srednjoškolskog centra i dalje organizovana na daljinu, u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

On je dodao da se od danas mogu odvijati i sportski treninzi, ali tako da bude prisutno do 30 lica.

Kako je naveo, do sada je u Kostajnici vakcinisano 160 lica, a dinamika vakcinacije teče u skladu sa pošiljkama vakcina iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.