Vakcinacija stanovništva starijeg od 65 godina nastavlja se sutra u Domu zdravlja u Kostajnici, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

„Juče su revakcinisani radnici Doma zdravlja, a sutra se nastavlja vakcinacija lica starijih od 65 godina. Prema planu, trebalo bi da bude vakcinisano 40 lica“, naveo je Pašić.

On je dodao da kostajnički Dom zdravlja trenutno raspolaže vakcinom AstraZeneka.

„Na području naše opštine trenutno je jedno lice pozitivno na virus i ono je dobrog zdravstvenog stanja, a od početka pandemije u Kostajnici je ukupno testirano 370 lica, od čega je kod 125 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona. Izliječeno je 116 lica, a nažalost osam lica je preminulo“, dodao je Pašić.

Pašić je rekao da će u petak biti izvršena dezinfekcija prostorija osnovne i srednje škole, s obzirom da Republički štab razmatra mogućnost da se svi učenici vrate u školske klupe u ponedjeljak, 12. aprila.

On je podsjetio da će sutra početi raditi ugostiteljski objekti, kako ljetne bašte, tako i zatvoreni dijelovi objekata, čije će radno vrijeme biti od 6.00 do 22.00 časa.

„Epidemiolška situacija u Kostajnici je trenutno stabilna i, da bi tako i ostalo, opštinski Štab za vanredne situacije apeluje da se građani i privredni subjekti pridržavaju propisanih mjera. Nadležne inspekcijske službe su redovno na terenu i do sada nije zabilježeno kršenje mjera“, kazao je Pašić.