Nastava na daljinu u Srednjoškolskom centru Kostajnica biće produžena do 8. marta, rekla je Radiju Kostajnica direktor škole Jelena Jaćimović Janjetović.

Prema njenim riječima, nisu završeni započeti radovi na sanaciji oštećenja nastalih na objektu srednje škole u zemljotresu krajem decembra prošle godine.

„Iz tog razloga učenici ne mogu krenuti u školu u ponedjeljak, ali sam uvjerena da ćemo 8. marta započeti redovni nastavni proces“, rekla je Jaćimović Janjetović.

Ona je navela da je privremeno saniran krov i da su dume na školskom objektu privremeno zatvorene drvenom građom.

Popravljen je i plafon u holu, te staklo na ulaznim vratima, a biće popravljen i plafon na trećem spratu.

„Kad završimo sa radovima, stručna komisija će obići objekat i dati svoje mišljenje da li je bezbjedan za rad i boravak učenika i radnika“, istakla je Jaćimović Janjetović.

Ona je dodala da će učenički prostor biti reorganizovan u smislu da će se koristiti prizemlje i prvi sprat objekta i samo glavni ulaz u školu, dok neće biti korišćeni drugi i treći sprat, biblioteka, fiskulturna sala i sporedni ulaz.

Jaćimović Janjetović je navela i da će uskoro biti rekonstruisana školska kotlovnica i postavljeni novi kotlovi za centralno grijanje.