Predstavnici Društva učitelja Republike Srpske posjetili su danas Narodnu biblioteku “Nevenka Stanisavljević” u Kostajnici kako bi ovoj ustanovi uručili određeni broj naslova koji je prikupljen u akciji darivanja knjiga koju je organizovalo Društvo učitelja.

Marina Knežević, predsjednik Društva učitelja Republike Srpske, rekla je Radiju Kostajnici da je povod njihovog dolaska akcija koju je pokrenulo Društvo učitelja, odnosno akcija prikupljanja određenog broja naslova na nivou Republike Srpske, a u saradnji sa djecom i roditeljima u lokalnim zajednicama.

“Pokrenuli smo ovu akciju povodom Međunardnog dana darivanja knjiga koji se obilježava 14. februara, a ovaj dio akcije u kojoj smo mi prikupljali naslove, trajao je do 20. februara”, rekla je Knežević.

Prema njenim riječima, ova akcija sprovedena je i u susret Međunarodnom danu maternjeg jezika koji se obilježava 21. februara.

“Prikupili smo značajan broj naslova u školama u Prijedoru i Banja Luci, a imali smo i posebnu donaciju Filozofskog fakulteta u Banja Luci, te smo odlučili da zbog pretrpljene štete nakon zemljotresa, biblioteci u Kostajnici doniramo prikupljene knjige”, istakla je Knežević.

Ona je dodala da se akcija nastavlja i da su zamolili kolege iz drugih gradova, da u skladu sa svojim mogućnostima, dostave svoje prikupljene knjige kostajničkoj biblioteci.

Direktor Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević” Svetlana Đurđević zahvalila se na ukazanoj podršci Društva učitelja.  

“Nepunih deset dana nakon donacije koju je kostajnička biblioteka dobila od Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva, danas su nas istim povodom posjetile predsjednik i sekretar Društva učitelja Republike Srpske, Marina Knežević i Biljana Lakić, odnosno kako bi nam pomogle da obnovimo naš knjižni fond”, rekla je Đurđevićeva.