Vlada Kantona Sarajevo odobrila je 50.000 KM  za sanaciju objekta Srednjoškolskog centra Kostajnica, rekao je Radiju Kostajnica načelnik opštine Nikola Janjetović.

“Štab je poslao zahtjeve svim kantonima, a ja sam telefonom razgovarao sa premijerom /Edin Forto/ Kantona Sarajevo koji je obećao pomoć”, rekao je Janjetović.

On je dodao da je sredstva u iznosu od po 50.000 KM Vlada ovog kantona odobrila za pomoć u obnovi Srednjoškolskog centra “Kostajnica” i Osnovne škole “1.Mart” Vrnograč iz Velike Kladuše.

Načelnik se zahvalio premijeru i Vladi Kantona Sarajevo na podršci i sredstvima koja će mnogo značiti u obnovi kostajničke srednje škole.

On je istakao da je, prema procjeni sudskog vještaka, na objektu srednje škole u Kostajnici u zemljotresu krajem prošle godine pričinjena materijalna šteta od 80.000 KM.

“Opštinski štab za vanredne situacije odobrio je juče sredstva za nabavku materijala za djelimičnu sanaciju objekta srednje škole, kako bi bio osposobljen za početak redovnog nastavnog procesa, a ovi radovi trebalo bi da počnu iduće sedmice”, podsjetio je Janjetović.