Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je danas novinarima da očekuje povećanje broja objekata za rušenje.

„I dalje se borimo sa prirodom, pored zemljotresa imamo i obilne snježne padavine koje prave dodatne probleme i ovaj snijeg će biti test za veliki broj krovova u Kostajnici“, rekao je Janjetović.

On je dodao da se još uvijek čeka formiranje timova za popis štete.

„Moramo proći sve i jedan objekat. Poslije najjačeg zemljotresa bilo je još značajnih podrhtavanja, jutros se ponovo osjetio zemljotres. Ona oštećenja koja su možda u prvom zemljotresu bila mala dodatnim pomjeranjem su znatno povećana, tako da mislim da će onaj prvobitni broj od 45 objekata za rušenje biti veći, kao što će biti veći broj objekata koji imaju oštećenja i teško je bilo šta za reći“, istakao je Janjetović.

On je naveo da je, nakon prvobitnog zatišja, došlo do određenog pomaka i da pomoć stiže sa raznih strana, posebno pomoć od gradova i opština.

„Vlada Republike Srpske je prebacila 300.000 KM, Savjet ministara 100.000, Vlada Makedonije je, posredstvom našeg ambasadora gospodina Jaćimovića, prebacila 16.000 KM. Imamo ljude koji se javljaju da nam pomognu u građevinskom materijalu“, kaže Janjetović.

On je još jednom naglasio da su pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite dali veliki doprinos u hitnim intervencijama nakon zemljotresa.