Drugo polugodište u Srednjoškolskom centru u Kostajnici vjerovatno neće početi 21. januara, rekla je Radiju Kostajnica direktor škole Jelena Jaćimović Janjetović.

„Nažalost, taj najsnažniji zemljotres koji nas je pogodio 29. decembra i niz ovih naknadnih zemljotresa pričinio je značajnu materijalnu štetu našoj školi“, navela je Jaćimović Janjetović.

Prema njenim riječima, statičari su obišli objekat i utvrdili da je uslovno rečeno stabilan, ali da su potrebne određene građevinske intervencije da bi objekat bio 100 odsto siguran za boravak učenika i radnika.

Uništena je krovna konstrukcija, jedan dio zida je srušen, zaista nema prostorije u školi na kojoj nisu vidljive pukotine na zidovima, prokišnjavalo je poslije toga, popucala su određena stakla, a dio računarske opreme je uništen“, navela je Jaćimović Janjetović.

Ona je dodala da je Vlada Republike Srpske obećala pomoć u saniranju štete.

„Da li će to biti moguće do 21. januara, zaista imam bojazan da nećemo stići, jer je početak drugog polugodišta planiran za naredni četvrtak. Nadam se da ćemo naići na razumijevanje nadležnih institucija koje treba da nam pomognu da u što kraćem vremenskom periodu saniramo nastalu štetu i da se svi zajedno vratimo u školske klupe“, istakla je Jaćimović Janjetović.