Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je u Kostajnici uručio jednokratnu novčanu pomoć Petru Abdulaju u iznosu od 600 KM.

„Danas smo u Kozarskoj Dubici i Kostajnici uručili novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 2.500 KM za pet porodica koju je obezbijedio naš anonimni donator. Ovo je donator koji više godina pomaže srpski narod na Kosovu i Metohiji, a pomogao je i ljude postradale u zemljotresu u Glini, na Baniji“, rekao je Arlov.

On je rekao da je pomoć uručena prema preporuci dubičke i kostajničke parohije.

„Ujedno smo iskoristili priliku da posjetimo opštinu Kostajnica i da, u ime odbora, uručimo zahvalnicu Srednjoškolskom centru u Kostajnici i knjigu „Humano srce Srpske“, jer je ova škola učestvovala u našoj humanitarnoj akciji izgradnje Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici za 158 djece sa poteškoćama u razvoju“, kazao je Arlov.

On je istakao da je humanost jedna od najplemenitijih čovjekovih vrlina i da humanost i muka spajaju srpski narod ma gdje da živi.

„Naš anonimni donator svake godine za petoro djece na Kosovu i Metohiji izdvaja svojih 6.000 evra, izdvojio je 2.000 evra za djecu na Baniji, posebno u Majskim poljanama. Moram da kažem i da je 2019. godine izdvojio 208.000 KM svojih sredstava za 104 djece, odnosno treće i četvrto dijete koje je rođeno u Zvorničko-Tuzlanskoj eparhiji“, naveo je Arlov.

Petar Abdulaj koji je prije pet godina u požaru ostao bez kuće i porodice i koji boluje od Kronove bolesti i dijabetesa istakao je da mu ova pomoć znači mnogo.

„Ovom prilikom bih se zahvalio čovjeku koji je donirao pomoć, hvala mu, meni mnogo znači“, rekao je on.

Direktor Srednjoškolskog centra Kostajnica Jelena Jaćimović Janjetović zahvalila se na uručenoj zahvalnici i knjizi.

„Ova knjiga će nas u našoj školskoj biblioteci podsjećati na posjetu gospodina Arlova i njegov izraz zahvalnosti nama i našim učenicima zato što smo učestvovali u humanitarnoj akciji“, kazala je Janjetović Jaćimović.

Ona je dodala da su učenici i radnici ove škole u oktobru prošle godine simbolično učestvovali u humanitarnoj akciji i izrazila nadu da to neće biti posljednji put.