Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas će u Kozarskoj Dubici i Kostajnici uručiti jednokratnu novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 2.500 KM za pet porodica čija je imovina uništena u nedavnom zemljotresu.

 

Novčana pomoć će u Kozarskoj Dubici biti uručena od 11.00 časova u Hramu Svetog Apostola Petra i Pavla, a u Kostajnici u 12.30 časova u Hramu Svete Trojice.

On kaže da je riječ o donaciji anonimnog donatora koji posredstvom Odbora pomaže siromašnim porodicama i porodicama postradalim u zemljotresu koje imaju djecu.

 "Pomoć ćemo uručiti po preporuci parohije Dubičke i Kostajničke Srpske pravoslavne crkve, zajedno sa protonamjesnikom Kozarske Dubice protojerejom Vojom Docićem i protonamjesnikom Kostajnice protojerejom Petrom Makarićem. Htjeli smo da sutra na pravoslavnu Novu godinu i Svetog Vasilija Velikog obradujemo koliko možemo te porodice i da im bar malo olakšamo njihovu tešku situaciju", rekao je Arlov Srni.

 Arlov će u Kostajnici uručiti zahvalnicu i knjigu "Humano Srce Srpske" direktoru Srednjoškolskog centra "Kostajnica" jer je ova srednja škola učestvovala u velikoj humanitarnoj akciji za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici.

 

Izvor: SRNA