U zemljotresu u Kostajnici u većoj ili manjoj mjeri oštećeno je oko 600 objekata,  37 je neuslovno za stanovanje, dok je za rušenje predviđeno 15, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

Prema njegovim riječima, danas je sa krovova uklonjeno 90 oštećenih dimnjaka, odnosno ukupno 110 od juče, kada ih je uklonjeno 20.

„Danas smo završili i pokrivanje područne osnovne škole u Petrinji, dok je objekat srednjoškolskog centra pokriven crijepom i jedan manji dio najlonom“, kazao je Pašić.

On je dodao da će sutra biti angažovane dvije dizalice sa korpama, kao i pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite i jedinice Civilne zaštite iz Trebinja.

Kako je naveo, i danas je vršen pregled objekata i utvrđeno je da, od pregledanih, 25 ispunjava uslove za stanovanje, dva su za rušenje, a tri iziskuju dodatni pregled statičara.

Načelnik opštine Nikola Janjetović istakao je da će se Štab za vanredne situacije od sutra fokusirati i na građane koji nemaju alternativni smještaj obezbijeđen na duži period.