U trci za načelnika opštine Kostajnica na jučerašnjim lokalnim izborima učestvovala su četiri kandidata, a najveći broj glasova, prema preliminarnim rezultatima, dobio je kandidat SNSD-a Nikola Janjetović. Evo kako su, za Radio Kostajnicu, kandidati komentarisali izbore i izborne rezultate.

SNSD-ov kandidat Nikola Janjetović, koji će naredne četiri godine biti načelnik opštine, zadovoljan je rezultatom.

“Zadovoljni smo rezultatom i nadamo se budućoj saradnji sa ostalim učesnicima izbora. Želim svima sreću u daljem radu”, istakao je Janjetović.

Kandidat SDS-a Vladimir Ćopić čestitao je Janjetoviću na pobjedi.

“Čestitam pobjedniku i želim da bude dobar načelnik našim građanima. Mislimo da je izborni proces prošao fer i korektno”, rekao je Ćopić.

Diana Čekić, kandidat PDP-a istakla je da su izbori prošli u korektnoj atmosferi.

“Izbori su prošli u sasvim fer atmosferi. Drago mi je što je ova kampanja pokazala da se kampanja može provoditi i na način da ne bude nikakvih zloupotreba i teških riječi. Bitno mi je da je, s obzirom na ovu zdravstvenu situaciju, sve prošlo dobro. Narod se odazvao i velika je stvar što je narod izašao u tako velikom broju. Povjerenje je dao onom za koga smatra da će najbolje zastupati njegove interese”, rekla je Čekićeva.

Kandidat Socijalističke partije Marko Čolić zahvalio se građanima što su ispunili svoju građansku dužnost i čestitao Janjetoviću i SNSD-u.

“Čestitam Nikoli i SNSD-u na pobjedi i mislim da je za Kostajnicu dobro da pobijedi neko od kandidata iz vladajuće koalicije. Čestitam i Socijalističkoj partiji i kandidatima sa liste jer smo postigli odličan rezultat i najveći rast u odnosu na prethodne lokalne izbore, oko 50 odsto, te udvostručen broj odbornika. Zahvaljujem se biračima koji su glasali za mene i Socijalističku partiju. Mi smo na kursu da pomognemo sa svoje strane da se formira stabilna skupštinska većina i, ako ima potrebe, da kadrovi SP-a pomognu u obnašanju vlasti. Zahvaljujem se građanima na odazivu, obavili su svoju građansku dužnost kako treba, iako smo bili skeptični zbog ove loše zdravstvene situacije”, kazao je Čolić.