Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kostajnica Nikola Janjetović osvojio je 750 glasova, odnosno 28,06 odsto, rekla je Radiju Kostajnica predsjednik Opštinske izborne komisije Svjetlana Bajalica.

„Kandidat SDS-a Vladimir Ćopić osvojio je 695 glasova ili 26,00 odsto, kandidat PDP-a Diana Čekić osvojila je 690 glasova ili 25,81 odsto, dok je Marko Čolić kandidat Socijalističke partije osvojio 421 glas, odnosno 15,75 odsto“, navela Je Bajalica.

Ona je dodala da su za načelnika opštine obrađeni glasački listići sa 13 redovnih biračkih mjesta, dok je za nivo Skupštine opštine obrađeno deset redovnih biračkih mjesta.

„U cilju pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u Kostajnici, OIK je zatražio od Centralne izborne komisije BiH odobrenje za otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića na biračkim mjestima Škola 1, Zovik i Kino 2“, kazala je Bajalica.

Prema njenim riječima, lokalni izbori u Kostajnici protekli su bez većih problema i izborni proces nije prekidan.

Na 13 redovnih biračkih mjesta glasala su 2.673 birača, odnosno 56,34 odsto upisanih u redovni birački spisak.

Nepotvrđeni glasački listići, kao i glasački listići iz mobilnih timova i oni koji stignu putem pošte obrađuju se u Centralnoj izbornoj komisiji BiH.