U skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, a na prijedlog opštinskog Štaba za vanredne situacije, komadant štaba danas je donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) na području opštine Kostajnica.

 

U Zaključku se navodi da se, u cilju sprečavanja širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva, do 1. novembra 2020. godine obustavlja vaspitno-obrazovni rad (nastava), sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine koje se odvijaju u školskim objektima radi preventivnog djelovanja i sprečavanja pojave širenja virusa korona.

Obustavlja se i organizovanje proširenog programa, produženi boravak i jutarnje čuvanje u prostorijama osnovnih škola do 1. novembra, a osnovna i srednja škola obavezuju se da organizuju nastavu na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije.

Zaključkom se do 1. novembra 2020. godine ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće od 06.00 do 22.00 časa.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i biće objavljen u Službenom glasniku opštine Kostajnica.