U Domu zdravalja Kostajnica sutra počinje besplatna  vakcinacija protiv sezonskog gripa, a vakcine za posebno osjetljive kategorije stanovništva i ove godine osigurali su Fond zdravstvenog osiguranja i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

 

Dom zdavlja Kostajnica danas je saopštio da  je izvršio nabavku dovoljnih količina besplatnih vakcina protiv sezonskog gripa za određene kategorije pacijenata.

''Pravo na besplatnu vakcinu imaju pacijenti na hemodijalizi, pacijenti koji boluju od dijabetesa - inzulin zavisnici, pacijenti koji su liječeni kardiohirurškim metodama, djeca liječena od reumatske groznice sa promjenama na srcu, djeca oboljela od cistične fibroze pluća, oboljeli od mišićne distrfoije i multiple skleroze, te oboljeli od malignih bolesti koji su završili sa prijemom hemoterapije i trenutno nemaju kliničkih znakova bolesti'' - navodi se u saopštenju. 

Vakcinacija će se vršiti u vremenu od 7 do 14 časova.

Građani koji žele da se preventivnim vakcinisanjem zaštite od virusa gripe  u apotekama mogu kupiti i komercijalne vakcine protiv sezonske gripe po cijeni od 21 KM i vakcinisati se u Domu zdravlja.