Virusom korona u Kostajnici zaražena su još tri lica i na području opštine, zaključno sa današnjim danom, zaraženo je ukupno  osam lica, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

 

„U protekla dva dana na virus korona u Kostajnici je testirano 19 osoba. Radnici Doma zdravlja su u srijedu testirali pet lica, a pozitivni rezultati su potvrđeni kod tri lica. Juče su testirali još 14 osoba i ovi nalazi se još čekaju“, naveo je Pašić.

On je dodao da je jedna novozaražena osoba kontakt lica za koja je 10. juna potvrđeno da su zaražena ovim virusom, dok dvije osobe nisu njihovi kontakti.

Prema njegovim riječima, osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim licima određena je mjera izolacije i one su pod ljekarskim nadzorom.

Pašić je rekao da će higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Kostajnica nastaviti evidentirati i testirati kontakte zaraženih i lica koja imaju simptome oboljenja Covid 19.

„Opštinski Štab za vanredne situacije pozvao je građane da budu odgovorni i da se pridržavaju svih propisanih mjera, koje obuhvataju nošenje maske u zatvorenom prostoru, socijalnu distancu, pojačanu ličnu higijenu i dezinfekciju prostora u kome se živi i radi“, rekao je Pašić.

U Kostajnici je od početka epidemije virusa korona testirano 98 lica, a prvi slučajevi zaraze na teritoriji opštine zabilježeni su u srijedu, 10. juna, kada su potvrđeni pozitivni rezultati za četiri lica.

Među zaraženima je i lice koje ima prebivalište u Kostajnici, ali je zaraženo u zdravstvenoj ustanovi u kojoj boravi već duže vrijeme i nije dolazilo u kontakt sa licima iz Kostajnice.