Ученик генерације у Основној школи „Петар Мећава“ ове године је Ванна Слијепчевић, објављено је на званичном фејсбук профилу школе.

Ова ученица се у школској 2017/18. и 2018/19. години истакла у раду Подмлатка Црвеног крста, школске 2016/ 17. године као члан школске екипе у кошарци учествовала је на Републичком такмичењу, побједник је из више наставних предмета како на Школском, тако и на Општинском такмичењу, представљала је школу на Регионалном такмичењу, носилац је Вукове дипломе, и оправдано је понијела признање ученика генерације.

Осим Ванне још два ученика су постигла одличан успјех и примјерно владање у деветогодишњем школовању па су Вуковом дипломом награђене и Софија Стијак и Ивана Лукић.

На основу Одлуке Наставничког вијећа о похваљивању и награђивању ученика, за рад у новинарској секцији похваљени су Марко Максимовић и Ивана Ђурђевић.

За рад у Подмлатку Црвеног крста Наставничко вијеће похваљује Драгану Бијелић, Ванну Слијепчевић, Анђелу Јованић, Анастасију Марин, Емира Будимлића, Милана Ераковића, Сашку Кучину, Арнеса Мушића, Тамару Смиљанић и Инес Ђенадију.

Похваљује се и побједничка екипа на Светосавском квизу у саставу Тамара Смиљанић, Лана Палија и Инес Ђенадија.

Школском дипломом награђени су ученици који су освојили прво, друго и треће мјесто на Општинском такмичењу из појединих предмета.

На Општинском такмичењу из математике најбоље резултате међу ученицима седмих разреда остварили су Тамара Смиљанић, Стефан Бегић и Милан Слијепац и њима ће бити додијељене дипломе.

Уна Зец, Сашка Кучина и Емир Будимлић су постигли најбоље резултате на Општинском такмичењу из математике за осми разред.

Ивана Лукић и Ванна Слијепчевић, ученице деветог разреда биће награђене школском дипломом за најбољи резултат на Општинском такмичењу из математике.

На Општинском такмичењу из православне вјеронауке, најбоље резултате су остварили Кристина Комљеновић, Милица Деветак и Ана Марија Миљуш и биће награђени школском дипломом.

Инес Ђенадија, Марко Максимовић и Стефан Бегић су постигли најбољи резултат на Општинском такмичењу из историје.

Ванна Слијепчевић, Анђела Јованић и Ивана Лукић, ученице деветог разреда су оствариле најбољи резултат на Општинском такмичењу из информатике.

На Општинском такмичењу из физике најбоље резултате су остварили Тамара Смиљанић, Арнес Мушић и Марко Максимовић (седми разред), Уна Зец, Емир Будимлић и Сашка Кучина (осми разред) и Ванна Слијепчевић и Ивана Лукић (девети разред).

Посебну диплому Наставничко вијеће додјељује ученицима који су освојили прво мјесто на Општинском такмичењу и који су позвани на Регионално такмичење из наставних предмета, а у овој школској години то су Уна Зец и Тамара Смиљанић из физике и Кристина Комљеновић из православне вјеронауке.

Због пандемије вируса корона, у основној школи није одржана традиционална приредба поводом Дана ученичких постигнућа на којој се сваке године похваљују и награђују најуспјешнији ученици у текућој школској години.