Tradicionalna turističko-kulturna manifestacija  ''Kestenijada 2016'' počinje danas u 19 časova otvaranjem etno izložbe ženskih ručnih radova, izložbe radova učenika OŠ ''Petar Mećava'' i izložbe fotografija.

Za 19.30 časova je predviđena   pozorišna predstava ''Aplauz molim'' Dramskog studija M.A.S.K.E.

Sutra od 11 časova počinje prodajna izložba suvenira, voća i meda, od 14 časova kreativne radionice za djecu ''Centra za mlade'' Kostajnica, a zatim slijede ''Kestenbal'' učenika OŠ ''Petar Mećava'', Dječijeg kluba ''Kestenko'' i polaznika Male pričaone i od 17 časova nastup Kulturno umjetničkih društava i pjevačkih grupa pod nazivom ''Zaplešimo i zapjevajmo''. 

Drugi dan ''Kestenijade 2016'' zatvoriće u 19 časova predstava za djecu ''Zbrka-ta-bajka-ta'' Dramskog studija M.A.S.K.E.

U nedjelju, trećeg dana ''Kestenijade'' u 12 časova počinje  takmičenje u pripremi paprikaša ''Kotlić kestenijade'', za koje je prijavljeno 64 ekipe, a sve posjetioce će od 14 časova u gradskom parku zabavljati  ''Gradiški tamburaši''.

Program ''Kestenijade'' obuhvata i pečenje i besplatnu degustaciju kestena, prodajnu izložbu suvenira, voća i meda i ulični sajam knjige.

Pokrovitelji ''Kestenijade 2016'' su opština Kostajnica i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske .