Štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici donio preporuku da svi privredni subjekti na području opštine Kostajnica organizuju proizvodnju bez radnika koji dolaze iz lokalnih zajednica u kojima su registrovani slučajevi zaraze virusom korona, rekao je Radiju Kostajnica komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kostajnica Drago Bundalo.

„Preporučuje se svim privrednim subjektima sa područja opštine Kostajnica organizovanje procesa rada bez radnika koji dolaze iz lokalnih zajednica u kojima je potvrđeno prisustvo virusa korona, odnosno onih opština u kojima ima zaraženih lica“, rekao je Bundalo.

Prema njegovim riječima, u Kostajnici nema zaraženih lica, u samoizolaciji se nalazi 68 lica, dok ih je osam izašlo iz izolacije.

„Zahvaljujem se u svoje ime i u ime cijelog Štaba preduzećima „Sana Linea“ i „Macritex“ iz Kostajnice koja doniraju maske privrednim subjektima, ustanovama, preduzećima i građanima, jer su na ovaj način obezbijeđene maske i za institucije i za građane. To će u značajnoj mjeri doprinijeti borbi protiv virusa korona“, istakao je Bundalo.

On je još jednom pozvao građane, privredne subjekte i trgovinske radnje da se pridržavaju propisanih mjera.

"Zadužuju se javne ustanove, preduzeća, pravna lica i svi drugi subjekti uključeni u aktivosti sprovođenja mjera sprječavanja i širenja novog korona virusa, da nastave sa aktivnostima na sprječavanju pojave i širenja virusa te da primjenjuju higijensko-epidemiološke mjere koje su naređene od strane Opštinskog štaba za vanredne situacije", zaključio je Bundalo.