Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo, na prijedlog opštinskog štaba za vanredne situacije, donio je danas naredbu o regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata na području opštine.

 

Sa ciljem provođenja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti te zaštite i spašavanja stanovništva zabranjuje se rad ugostiteljskim objektima vrste noćni klub, fitnes centrima, dječijim igraonicama i dječijim igraonicama u tržnim centrima, marketima i supermarketima.

Naredbom se ograničava radno vrijeme od 7.00 do 20.00 časova radnim danima i u danima vikenda ugostiteljskim objektima svih vrsta, ukjlučujući i ugostiteljske objekte na benzinskim pumpama, trgovačkim centrima, ostalim trgovačkim objektima i tržnicama na malo, kladionicama i zanatskim radnjama.

Ograničava se rad od 7.00 do 22.00 časova radnim danima i u danima vikenda subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva i kolača isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda.

Za svadbene salone zabrana rada počinje da se primjenjuje od ponedjeljka 16. marta.

Preporučuje se roditeljima djece predškolskog uzrasta koja idu u Klub za djecu "Kestenko" da obezbijede čuvanje djece kod kuće. Za one roditelje koji to nisu u mogućnosti biće obezbijeđen rad u „Kestenku“ u manjim grupama.

Svi privredni subjekti na području opštine obavezni su svakodnevno provoditi higijensko-epidemiološke mjere.

Naredbom se zadužuju inspekcijske službe i komunalna policija da u provođenju mjera obezbijede poštovanje iste od strane navedenih subjekata.

Naredba stupa na snagu odmah!