Voda iz gradskog vodovoda u Kostajnici ispravna je za piće, pokazali su preliminarni rezultati vanredne analize, ali se i dalje preporučuje njeno prokuvavanje, dok u Komunalno preduzeće „Komunalno“ ne stignu konačni rezultati iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

 

Referent za komercijalne i GIS poslove u ovom preduzeću Milena Gavrilović rekla je Radiju Kostajnica da je vanredni uzorak vode za analizu uzet 3. februara zbog zamućenosti nakon pucanja cijevi u vodovodnom sistemu.

“Zbok pucanja vodovodne cijevi 29. januara voda je zamutila i potrošače smo upozorili da je privremeno neispravna za piće, a 3. februara smo izvršili vanredno uzorkovanje i poslali na analizu u Institut za javno zdravstvo“, rekla je Gavrilovićeva.

Ona je dodala da preliminarni rezultati pokazuju da je voda ispravna za piće, ali se još čekaju konačni rezultati, a do tada se potrošačima preporučuje da i dalje prokuvavaju vodu prije konzumacije.

Gavrilovićeva je rekla da se redovna analiza vode vrši jednom mjesečno i da je posljednja redovna mikrobiološka i fizičko-hemijska analiza od 15. januara ove godine bila zadovoljavajuća.

Ona je dodala da će Komunalno preduzeće blagovremeno obavijestiti potrošače o ispravnosti vode.